Experții din domeniul medical consideră că, deoarece mașina este un spațiu închis, situația poluării aerului este mult mai gravă decât în ​​aer liber. Scaunele, tavanele, panourile de instrumente, covoarele, covorașele, panourile ușilor etc. din mașină sunt în mare parte piele, plastic, cauciuc, fibre etc.

Se înțelege că, pentru diverse bacterii, viruși etc., spălarea obișnuită a mașinii poate elimina doar o mică parte din aceasta, iar dezinfectantul va provoca o anumită coroziune a părților metalice ale mașinii, astfel încât metoda actuală de dezinfectare cu ozon este utilizată pe scară largă de către unitatii de cosmetizare auto. Se utilizează un aparat de dezinfectare specifică, care poate produce rapid o cantitate mare de ozon; ozonul este un bactericid foarte eficient, poate ucide o varietate de bacterii patogene, viruși și microorganisme care cauzează boli umane și animale. Principiul său de dezinfecție, este distrugerea structurii bacteriilor, virușilor și a altor microorganisme într-o perioadă relativ scurtă de timp.

Metoda de dezinfectie cu ozon este diferită de alte metode, deoarece nu lasă substanțe nocive, nu provoca poluare secundara și se descompune rapid în oxigen.

Consultanta Gratuita

contact