www.ozonizare.ro


Click for Targu Mures, Romania Forecast

Tratarea Fructelor si a Legumelor


Curatarea Carnii
NOU Aparatura Medicala si Industriala la preturi promotionale!!!

 • Despre ozon si ozonizare


Ozonul este o minune a naturii. In atmosfera, ozonul protejeaza planeta noastra de radiatiile daunatoare ultraviolete. In apropiere de pamant, ozonul purifica si sanitizeaza aerul pe care il respiram, apa pe care o bem si hrana pe care o mancam.

De mult folosit in terapiile medicale, ozonul a demonstrat ca este un bactericid, anti-viral si anti-mucegai remarcabil.

Ozonul este o forma de oxigen compus din trei moleculele de oxigen (O3). Spre deosebire de oxigenul biatomic (O2 oxigenul respirabil prezent in atmosfera), ozonul este foarte instabil si devine O2 in 30 minute in conditii atmosferice normale. Ozonul este un† puternic agent oxidant, poate sa oxideze un numar mare de molecule incluzand metale(cu exceptia aurului, platinei si a iridiului).

In natura, ozonul se formeaza cu ajutorul razelor ultraviolete ale soarelui si a descarcarilor electrice din timpul furtunilor.

 • Ozonul este cel mai puternic oxidant si dezinfectant disponibil pentru tratamentul solutiilor apoase si amestecurilor de gaze;
 • Desi ozonul este numai partial solubil in apa, dar suficient de solubil si stabil incat proprietatile lui oxidante si dezinfectante pot fi complet utilizate;
 • Dup„ ce ozonul oxideaza sau dezinfecteaza, se descompune in oxigen;
 • Ozonul reactioneaz„ cu o varietate mare de compusi organici avand drept rezultat oxigenul continand materie organica
 • Ozonul este† cel mai puternic oxidant comercial disponibil, este sigur pentru utilizare. Motivul pentru ca nu este folosit in scara larga,† este ca nu poate fi conservat si depozitat , in consecinta trebuie generat si folosit pe loc.
 • Ozonul in faza lui gazoasa este un dezodorizator dovedit
 • In tratarea apei potabile, apei menajere, ozonul are capacitatea de a transforma materialele refractare organice in materie biodegradabile. Ca rezultat, combinand oxidarea ozonului cu tratamentul biologic ulterior, poate sa creeze apa sau apa reziduala cu concentratii scazute de compusi organici, la costuri mult reduse fata de orice proces realizat in mod individual;
 • Prin ozonizarea oricare mediu (lichid sau gazos) nu adauga chimicale.
 • PROPRIETATILE† PRINCIPALE ALE OZONULUI:

  a. Proprietatile antibacteriene, de sterilizare, de mentinere a prospetimii

  Ozonul poate oxida si descompunere urmele de insecticide, ingrasaminte, hormoni, antibiotice, din vegetale, fructe, peste, carne.

  Poate distruge colibacilii, streptococii, bacilii dizenteriei, virusii hepatitei A si B, precum si alte bacterii si virusi nocivi organismului.

  Puterea de penetrare a ozonului in vegetale, fructe, peste, carne este de pana la 5-10 cm, efectul antibacterian si de dezintoxicare ajunge la 99,5 %, in acelasi timp asigurand mentinerea prospetimii, igiena, siguranta alimentelor, astfel incat sa nu fie distrusa structura nutrientilor din alimente.

  b. Elimina mirosurile neplacute, clorul, curata si innalbeste

  Ozonul poate oxida, descompune si neutraliza rapid si complet diverse mirosuri neplacute din aer si apa (mirosul de fum, mucegai, vopsea). Poate purifica apa potabila cu continut de clor, fier, mangan sau alti compusi organici nocivi organismului uman astfel incat aerul si apa sa fie mai pure, mai curate. In plus poate oxida coloranti nocivi, avand efect de albire.

  Efecte de mentinere a sanatatii - folosirea timp indelungat a apei bogate in ozon la spalarea capului poate elimina matreata, parul isi recastiga culoarea si stralucirea, se regenereaza. Spalarea constanta cu apa bogata in ozon poate imbunatatii starea fizica, activeaza functiile celulare, stimuleaza metabolismul; poate trata leucorea, bolile sexuale, bolile de piele; protejaza, infrumuseteaza si albeste pielea, elimina punctele negre, pistruii, acneea si cosurile. Ozonul are un efect oxidant foarte puternic, fiind recunoscut ca un bactericid cu spectru larg si deosebit de eficace. Puterea sa de oxidare este dubla fata de cea a clorului, omoara bacteriile cu o viteza de 600 pana la 3000 de ori mai rapida decat cea a clorului, reusind sa omoare bacteriile in doar cateva secunde. Ozonul poate oxida si descompune cu rapiditate substantele chimice ce produc mirosuri neplacute, avand efect de inlaturare mirosurile de mucegai, mirosuri neplacute† si patrunzatoare de diluanti sau vopsele, dupa renovarea locuintei. Ozonul descompune substantele toxice si nocive, oxideaza si reduce rapid monoxidul de carbon, sulfurile si benzenurile din aer, bacteriile si virusii din apa, urmele de insecticide si alte substante nocive din fructe si vegetale.

  Baia cu ozon poate ameliora si vindeca diverse boli: are rol in dilatarea vaselor sanguine, scade colesterolul, previne hipertensiunea, arterioscleroza, precum si simptomele asociate bolilor de inima; elimina toxinele acumulate in ficat si rinichi, asigura functiile lor normale; stimuleaza metabolismul, regleaza secretia endocrina; asigura relaxarea completa a pielii, muschilor si a creierului; amelioreaza tuberculoza, dispepsia, reumatismul, anemia, diabetul, uremia, racelile, migrenele, are un bun efect in prevenirea si tratare bolilor sexuale.

  DOMENII DE FOLOSIRE ALE STERILIZATORULUI† CU OZON: sterilizare bactericida in spitale, sali de reanimare, in unitatile de stocare a sangelui, pentru sterilizarea aparatelor medicale, in fabricile de medicamente, in crescatoriile de animale, in magaziile de stocare a alimentelor; purificarea aerului in unitati economice, locuri publice, mijloace de trasport, etc; prelucrarea apei reziduale din spitale, a apei industriale, menajere si de baut etc; aparate casnice (vesela), sterilizarea fructelor si legumelor, etc; sterilizarea permanenta a filtrelor si aparatelor de aer conditionat; utilizare cosmetica.

  ©2009 ozonizare.ro

  Pagina principala | Ozonul | Experimente video | Studii Clinice Despre Ozon | Contact